KotiIdeat / vinkkejäYllätysvieraita tulossa? Näin teet kodin pikasiivouksen alle 15 minuutissa

Yllätysvieraita tulossa? Näin teet kodin pikasiivouksen alle 15 minuutissa

Siistimmän vaikutelman voi tehdä jo muutaman minuutin pikasiivouksella.

Kun aikaa siivoamiselle on niukasti, tärkeintä on keskittyä kodin yleisilmeeseen. On kuitenkin muutama paikka, jotka voivat vaatia täsmäiskua. Jos aikaa on hyvin vähän, kannattaa keskittyä ensin WC:n ja keittiön pikasiistimiseen.

Siisteyden tuntua voi myös saada aikaan tuuletuksella, raikkaalla huonetuoksulla ja hämärällä valaistuksella.

Eteinen

Eteinen antaa ensivaikutelman kodistasi. Tee tilaa vieraiden takeille ja järjestä kengät riviin. Jos aikaa on, voit lakaista nopeasti suurimmat hiekkakasat.

WC

WC antaa usein yleisvaikutelman kodin hygieniatasosta. Tärkeintä on pyyhkäistä hana kiiltäväksi ja pyyhkiä altaasta näkyvimmät tahrat pois. Pyöräytä myös pönttö nopeasti siistiksi. Huonetuoksu tai raikas pesuaine antaa vaikutelman siististä kylpyhuoneesta.

Keittiö

WC:n lisäksi keittiö on yksi kodin tiloista, jonka siisteystasoon vieraat kiinnittävät todennäköisimmin huomiota. Siivoa ruuanmurut ja roskat, sekä pyyhi näkyvimmät tahrat. Piilota likaiset tiskit pois näkyviltä, tai kasaa astiat ainakin hallittuun pinoon.

Olohuone

Avaa ikkuna huoneilman raikastamiseksi. Vie ylimääräiset tavarat pois näkyviltä, tai järjestele ne siisteiksi asetelmiksi. Pöyhi istuintyynyt. Jos sinulla on aikaa, imuroi, tai kerää lattioilta ainakin suurimmat pölypallot.

Makuuhuoneet

Mikäli vieraat eivät oleskele makuuhuoneessa, voi olla helpointa vain sulkea makuuhuoneiden ovet. Tällöin makuuhuoneeseen voi myös piilottaa ylimääräiset tavarat, joille ei kiireessä löydy paikkaa.

Mikäli vieraat saattavat käydä myös makuuhuoneessa, pöyhi tyynyt, pyyhi näkyvimmät pölyt ja vie roskat roskikseen.

Kuva: Unsplash

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT