KotiSisustaminen7 huonekalua, joiden ostaminen käytettynä on usein järkevää

7 huonekalua, joiden ostaminen käytettynä on usein järkevää

Käytettyjen huonekalujen ostamiseen on monia hyviä syitä, joista tärkeimpänä varmasti pidetään sen positiivista vaikutusta ympäristöön – käytetyn huonekalun ekologinen jalanjälki kun on olematon. Sen lisäksi vanhat huonekalut ovat yleensä huomattavasti kestävämpiä kuin uudet, jotka saattavat rikkoutua jo muutaman käyttövuoden jälkeen.

Käytettynä ostamalla voit löytää laadukkaita, uniikkeja huonekaluja edullisesti. Tässä lista huonekaluista, joita sisustussuunnittelijat ostavat mielellään käytettynä.

 

Verhoillut tuolit

Älä turhaan pelkää ostaa verhoiltua tuolia käytettynä sen takia, että kankaassa saattaa olla kulumaa. Tuoleja voi verhoilla uudestaan, tai päivittää maalaamalla. Jopa kangasosan päälle voi halutessaan sutia kerroksen maalia.

 

Lipastot

Kirpputoreilta ja vanhojen tavaroiden liikkeistä voit löytää täyspuisia lipastoja, joissa on kauniita koristeyksityiskohtia. Tukevasta vanhasta lipastosta voit muokata vaikka tason television alle, tai kylpyhuoneen allaskaapin.

 

Kylpyhuoneen peilit

Antiikkinen kylpyhuoneen peili on ekologinen keino lisätä luksuksen tuntua kylpyhuoneeseen, ilman kallista hintalappua. Vanhat messinkipeilit lisäävät lämpöä ja eleganssia pieneen tilaan. Tarkista vain, että peilin lasi on riittävän hyvässä kunnossa.

 

Sohvapöydät

Mitä sohvapöytiin tulee, käytetty on aina hyvä idea. Kolhut ja naarmut eivät haittaa ollenkaan – kun pöytä näyttää elämää nähneeltä, uskaltaa jopa kaikkein hienoinkin vieras nostaa jalkansa ylös.

 

Matot

Parhaimman näköiset matot ovat usein melko kalliita. Tämän vuoksi vintage- tai antiikkimaton hankkiminen voi olla järkevää. Kun löydät yksilöllisen, vanhan maton hyvään hintaan, kannattaa tilaisuuteen tarttua.

 

Taide

Jos etsit mielenkiintoista taide-esinettä tai taulua, kannattaa tarkastaa, mitä on saatavilla käytettyjen tavaroiden markkinoilla. Vanhat taulut ovat yleensä hyvin säilyneitä, ja voit halutessasi vaihdattaa tauluun uudet kehykset helposti missä tahansa kehystysliikkeessä.

 

Tuolit

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Brittni Mehlhoff (@paperandstitch) jakama julkaisu

Ruokailutilan tuoleihin menee yleensä pitkä penni, sillä niitä tarvitaan useita. Tämän vuoksi tuolien ostaminen käytettynä voi olla erityisen kannattavaa. Kulumat eivät haittaa – kunhan tuoli on riittävän tukeva – ne vain lisäävät vanhan tuolin karismaa.

 

Kuvat: Pexels, Instagram

Lue lisää aiheesta!

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT