KotiIdeat / vinkkejäKylpyhuone kaaoksessa? Palauta järjestys hankkiutumalla eroon näistä asioista

Kylpyhuone kaaoksessa? Palauta järjestys hankkiutumalla eroon näistä asioista

Monille kylpyhuone on paikka, jonne säilötään kaikki kauneudenhoitoon ja hygieniaan liittyvät tuotteet. On mahdollista, että säilytät kylpyhuoneessa myös asioita, jotka olisi paras säilyttää muualla. Joka tapauksessa, liiallinen kosmetiikan ja muiden tavaroiden hamstraaminen voi tehdä kylpyhuoneesta sotkuisen näköisen paikan ja aiheuttaa stressiä.

Aloita kylpyhuoneen järjesteleminen hankkiutumalla eroon näistä:

Vanhat silmälasit

Lojuuko kylpyhuoneesi laatikossa silmälaseja, joissa on väärät vahvuudet? Jos silmälasit ovat muuten kunnossa, vie ne laseja myyvään liikkeeseen, josta ne lahjoitetaan eteenpäin niitä tarvitsevalle.

Vanhentuneet lääkkeet

Voi olla, kylpyhuoneesi kaappiin on kertynyt kasa lääkkeitä, jotka ovat vanhentuneet, tai joilla ei ole enää käyttöä. Tarkista lääkekaappisi sisältö tällaisten varalta. Kun löydät tarpeettomia lääkkeitä, poista ne pakkauksestaan, pistä läpinäkyvään pussiin ja vie apteekkiin.

Kuluneet pyyhkeet

Kuluneet pyyhkeet tekevät kylpyhuoneesta helposti tunkkaisen näköisen. Voit tehdä vanhoista pyyhkeistä siivousliinoja, tai kysyä paikalliselta eläinsuojeluyhdistykseltä olisiko heillä niille käyttöä.

Vanhentuneet meikit

Meikeillä on usein tapana kertyä meikkipussiin, eikä vanhoista meikeistä tule aina hankkiuduttua eroon. Meikkipussin säännöllinen tarkastaminen on kuitenkin tärkeää, sillä kosmetiikkaan kertyy muun muassa bakteereja, jotka voivat aiheuttaa ikäviä tulehduksia ja iho-ongelmia.

Ylimääräiset kynsilakat

Onko kylpyhuoneesi kaapissa pitkä rivi kynsilakkoja? Yksi kutakin väriä lienee riittävästi. Et todennäköisesti tule koskaan käyttämään sitäkään loppuun.

Hotelleista saadut kylpytuotteet

Ihmisillä on paha tapa keräillä kaikkea, mitä saa ilmaiseksi. Hotelleista saadut shampoot ja suihkugeelit ovat tästä hyvä esimerkki. Jos sinulla on kokoelma ilmaistuotteita, nyt on hyvä aika hankkiutua niistä eroon ja tehdä tilaa kylpyhuoneen kaappiin. Varsinkin jos edellisestä hotellimatkastasi on vierähtänyt jo pidempi tovi.

Käytetyt hammasharjat

Hammasharja kuuluisi vaihtaa noin kolmen kuukauden välein, tai jopa useammin, mikäli sen harjakset ovat menettäneet puhdistustehoaan. Jos olet ollut sairaana, on hammasharja myöskin hyvä vaihtaa. Voit säilyttää yhden vanhan hammasharjan esimerkiksi kaakelisaumojen puhdistusta varten, mutta heitä muut suosiolla pois.

Lasten kylpylelut

Mikäli lapsesi eivät enää käytä kylpyleluja, on aika hankkiutua niistä eroon. Voit lahjoittaa ehjät kylpylelut eteenpäin sen jälkeen, kun olet pessyt ne kuumalla saippuavedellä.

Vanhat laitteet

Hiustenkuivaimia ja muita hiustenlaittoon liittyviä laitteita voi säilyttää kylpyhuoneessa. Mutta usein käy niin, että vanha hiustenkuivain tai kiharrin jää kaappiin pölyttymään, kun ostat uuden. Jos laite on kunnossa, myy tai lahjoita se eteenpäin. Hankkiudu eroon myös laitteista, joille sinulla ei ole nykyisellä hiustyylilläsi käyttöä.

Ylimääräiset meikkipussit

Joillekin ihmisille kertyy kylpyhuoneen kaappiin lukuisia meikkipusseja. Voi olla hyvä säilyttää yksi tai kaksi ylimääräistä pussukkaa, esimerkiksi matkoille mukaan otettavaksi. Mutta jos sinulla on useita meikkipusseja, älä survo niitä kaikkia kaappiin, vaan lahjoita osa eteenpäin.

Kuva: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Mainos -

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje