KotiSisustaminenNäin ryhmittelet huonekasvit oikeaoppisesti

Näin ryhmittelet huonekasvit oikeaoppisesti

Huonekasvien käyttäminen sisustuselementteinä on erittäin trendikästä tällä hetkellä, ja sitä mukaa kuin kasvikokoelmasi karttuu, kasvaa myös mahdollisuutesi asetella niitä erilaisiin muodostelmiin. Yksi näyttävimmistä ja tyylikkäimmistä tavoista laittaa huonekasvit esille on tehdä niistä ryhmiä. Ryhmittelyyn on monia eri keinoja, joten valitse tyyli, joka sopii sinun kotiisi parhaiten. Tässä muutamia toimivia vinkkejä:

Laita huonekasvit esille parittomina lukuina

”Parittoman määrän sääntö” sisustussuunnittelussa ei ole mikään salaisuus, ja se on myös melko yksinkertainen toteuttaa: säännön mukaan asiat kannattaa ryhmitellä niin, että niitä on pariton määrä, sillä tämä on visuaalisesti kaikkein kiehtovinta. Sääntö toimii myös huonekasveja ryhmitellessä. Kokeile vaikka itse: Laita ensin kaksi viherkasvia vierekkäin, minkä jälkeen lisäät ryhmään vielä kolmannen kasvin – ero on valtava.

Jotkut ihmiset suosivat nimenomaan kolmen ryhmiä, mutta mikä tahansa pariton lukumäärä toimii. Jos kasveja on erityisen paljon, voit muodostaa pieniä parittoman luvun ryhmiä ja asetella näitä sitten lähelle toisiaan suuremmiksi kokonaisuuksiksi.

Tuo kasvit lähelle istuimia

Yksi dramaattisimmista keinoista käyttää viherkasveja sisustuselementtinä on ryhmitellä ne paikkoihin, missä vietetään eniten aikaa. Asettele huonekasvit esimerkiksi sohvan ja nojatuolien läheisyyteen. Näin tuot tilaan puutarhamaista tai trooppista tunnelmaa, riippuen mitä kasveja käytät.

Upeimpien kasvien ryhmittely istuimien lähelle on myös takuuvarma keino saada kommentteja vierailta.

Kokoa erikokoisia ja -muotoisia viherkasveja yhteen

Kun ryhmittelet erikokoisia ja -muotoisia kasveja yhteen, kokonaisuus näyttää luonnolliselta. Erikokoisilla kasveilla vedät myös huomion tiettyyn osaan huoneessa: Silmät seuraavat kasvimuodostelmien linjoja – joko ylös, alas tai sivulle. Joten jos haluat korostaa tiettyä kohtaa kodissasi, ryhmittele kasvit niin, että ne osoittavat haluamaasi suuntaan.

Vaihtelevan näköinen kokoelma viherkasveja on myös visuaalisesti mielenkiintoisin.

 

Kuva: Unsplash

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje