KotiSisustaminenUusi sohva hankinnassa? Huomioi ainakin nämä 4 asiaa!

Uusi sohva hankinnassa? Huomioi ainakin nämä 4 asiaa!

Sohva on yksi suurimmista ja tärkeimmistä huonekaluista, joita kotiin hankitaan. Siltä vaaditaan paljon – kestävyyttä, toimivuutta ja tyyliä samassa paketissa. Sohvat ovat usein kalliita ja kaikki muut huoneessa olevat asiat sijoitetaan monesti suhteessa sohvaan. Yleisesti ottaen helpoin tapa aloittaa olohuoneen sisustaminen onkin valita ensin sohva.

Erilaisia sohvia on valtavasti, mutta miten valita niistä paras? Lue tästä, mitä sinun kannattaa ainakin ottaa huomioon, kun valitset kotiisi uutta sohvaa.

1.     Minkälaisessa käytössä sohva tulee olemaan?

Tärkeintä on ensin miettiä, millaiseen käyttöön sohva tulee. Rentoutuuko perheesi sohvalla television edessä? Asuuko kodissasi lapsia? Kestitsetkö usein vieraita? Tarvitsetko lisävuoteen? Valitse sohva käyttötarkoituksen mukaan.

2.     Minkä kokoinen sohva sopii tilaan?

Jos olohuoneessasi on reilusti tilaa, voit ensin päättää kuinka suuren osa siitä haluat sohvalla täyttää. Onko huoneeseen tulossa myös toinen sohva tai nojatuoleja? Entä sohvapöytä? Isoon olohuoneeseen voit valita mitä tahansa suuren moduulisohvan ja kahdenistuttavan nahkasohvan väliltä.

Jos olohuoneesi ei ole koolla pilattu, vaihtoehtosi ovat rajatummat ja haluat todennäköisesti pienemmän sohvan. Valitse käytännöllinen sohva, joka täydentää tilaa.

3.     Minkä mallinen sohva käy huoneeseen parhaiten?

Kun sohvan käyttötarkoitus ja koko on päätetty, on aika miettiä minkä mallinen sohva toimii tilassa parhaiten. Kulmasohva esimerkiksi käy erinomaisesti avoimeen, isoon tilaan, joka vaatii tilanjakajaa. Pieneen tilaan saa väljyyttä kevyemmän näköisellä sohvalla, jossa on selkeät jalat.

Mieti myös minkälaisen tunnelman haluat olohuoneeseesi luoda. Tavoitteletko modernia, pelkistettyä tyyliä? Valitse selkeälinjainen sohva. Kodikkuutta? Muhkeampi sohva tuo huoneeseen kodikasta pehmeyttä. Valitse tyyli, joka tuntuu luonnolliselta.

4.     Valitse verhoilumateriaali sohvan käyttötarkoituksen mukaan

Sohvaa valitessa estetiikka on tärkeää, mutta istuimen tulee ennen kaikkea toimia siinä käytössä, mihin sitä tarvitaan. Vaalea mokkanahkainen sohva voi näyttää kauniilta, mutta käytännössä sopii vain harvojen elämäntyyliin. Tumma nahkasohva pysyy ajankohtaisen näköisenä ja kestää kulutusta – sekä on kohtuullisen helppo puhdistaa. Joissakin kangassohvissa päällyskankaan voi irrottaa pesua varten, mikä voi olla etenkin lapsi- ja lemmikkiperheessä välttämätön ominaisuus.

Jos sohvaa joutuu kovalle kulutukselle, on sen kankaan laadulla erittäin paljon väliä. Tutki verhoilumateriaalin tuoteselostetta, josta selviää muun muassa kankaan kulutuksenkesto, värinkestävyys ja pesuohjeet.

Kuva: Pexels

 

 

Lue lisää aiheesta!

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT