KotiRemontointi ja rakentaminenKeittiön lattian valitseminen – 4 suosituinta vaihtoehtoa

Keittiön lattian valitseminen – 4 suosituinta vaihtoehtoa

Keittiö on yksi kodin eniten käytetyistä huoneista, joten sen lattialta vaaditaan paljon. Keittiön lattia joutuu alttiiksi kulutukselle, kosteudelle ja likaroiskeille. Sen lisäksi lattian on hyvä olla mukava, sillä työtason ja hellan edessä seisotaan joskus pitkiäkin aikoja. Lattian pitää mielellään olla myös helppohoitoinen, koska se likaantuu nopeasti.

Mieti, kuinka paljon aikaa sinulla on käyttää keittiön lattian hoitoon. Esimerkiksi puulattia täytyy ensin pintakäsitellä ja sitä täytyy hoitaa myös myöhemmin, jotta se pysyy kauniina, eivätkä tahrat pääse imeytymään puun syihin. Nykyisin muissakin materiaaleissa voi löytyä taitavasti luonnonmateriaaleja imitoivia tekstuureja paremmin ominaisuuksin.

Lue lisää neljästä suositusta lattiamateriaalista, sekä niiden hyvistä ja huonoista puolista keittiön lattiana.

Laattalattia

Keittiöön on mahdollista asentaa keraaminen, posliininen tai kivinen laattalattia. Laattalattiaa on helppo pitää siistinä ja se sietää hyvin kosteutta, mutta muuten se ei ole välttämättä paras vaihto keittiön lattiaksi. Laattalattia on kova jalalle, ja lattialle tippuvat astiat särkyvät takuulla.

Puulattia

Puinen lattia on kaunis ja pehmeä. Lankkulattia vaatii kuitenkin huolenpitoa ja siihen tulee helposti koloja. Puulattia ei myöskään kestä vettä kovin hyvin. Puulattia voi olla kallis ja se on yleensä vaikeampi asentaa, kuin muun tyyppiset lattiat.

Laminaattilattia

Jos haluat lattian, joka näyttää puulattialta, laminaatti on budjettiystävällinen valinta. Laminaattia on saatavilla myös kivimäisellä pinnalla. Laminaattilattia on tehty muovikalvoilla päällystetyistä MDF-levyistä. Laminaattilattia on helppo ja nopea asentaa. Se kestää hyvin iskuja, naarmuuntumista ja vettä, mutta rikkotuessaan on hankala korjata.

Vinyylilattia

Vinyyli on toinen budjettiystävällinen valinta. Vinyylilattioita saa monenlaisilla kuvioilla ja koristeluilla, myös liuskekiveä, puuta ja betonia muistuttavana. Vinyyli on pehmeä materiaali, joka kestää kuitenkin erinomaisesti kulutusta ja naarmuuntumista. Vinyylilattia on myös helppo pitää puhtaana. Vinyyli onkin nostanut viimeaikoina hurjasti suosiotaan keittiön lattiamateriaalina.

Kuva: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje