KotiIdeat / vinkkejäTalon syväpuhdistus yhdessä päivässä – kylpyhuoneen ja makuuhuoneen siivous

Talon syväpuhdistus yhdessä päivässä – kylpyhuoneen ja makuuhuoneen siivous

Kevät on hyvää aikaa tehdä kokonaisvaltainen talon siivous. Tässä Oprah.com -sivuston ohjelma kevätsiivoukseen, jonka voit tehdä alusta loppuun yhdessä päivässä.

Aloita aamu kylpyhuoneen ja makuuhuoneen siivouksella, joihin menee yhteensä vain noin kolme ja puoli tuntia.

09:00-10:00 – Kylpyhuoneen siivous

Imuroi ja pyyhi seinät ja katto. Jos puhdistat seinät ja katon niihin kertyvästä liasta kerran vuodessa, sinun ei tarvitse päätyä koskaan tilanteeseen, jossa lika on niin tiukassa, että se ei enää lähde irti. Imuroi ensin pinnat, käyttäen harjasuutinta. Sen jälkeen pyyhi ne yleispuhdistusaineella joka soveltuu seinien materiaaliin. Älä unohda seinää, joka on takanasi, kun laitat hiuksia ja meikkaat; siinä saattaa olla kerros hiuslakkaa, hajuvettä tai muita kauneustuotteita.

Heitä kylpyhuoneen matto pesukoneeseen.

Pese peilit ja ikkunoiden sisäpuolet. Käytä tähän nukkaamattomia mikrokuituliinoja.

Suihkuta pesuaine ja jätä vaikuttamaan. Hinkkaa pesuainetta suihkun seiniin, kylpyammeeseen, ja käsienpesualtaaseen. Jätä sitten vaikuttamaan noin 15–20 minuutiksi, ja siirry odotellessa siivoamaan toista huonetta. Kun hetken päästä palaat kylpyhuoneeseen, huuhtele käsittelemäsi pinnat ylhäältä alaspäin, aloittaen suihkupäästä. Siivoa wc-istuin samalla tavalla, puhtaasta likaiseen päin, aloittaen vetonupista ja vesisäiliöstä.

Älä käytä muualla samoja siivousliinoja, joita käytit kylpyhuoneessa ja vessassa, ennen kuin olet pessyt ne pesukoneessa kuumassa lämpötilassa.

Pese lopuksi lattia.

10:00-12:30 – Makuuhuoneen puhdistus

Imuroi ja pyyhi seinät ja katto. Pyyhi pölyt kaikilta pinnoilta. Kiinnitä erityistä huomiota valokatkaisimiin, ovenkarmeihin ja muihin paikkoihin, joihin ihmisillä on tapana koskea.

Tuuleta. Tuulettamalla vähennät sängyn patjassa olevia allergeeneja ja pöpöjä, vaikka et voisi viedä sitä ulos. Ota vuodevaatteet pois sängystä, aukaise ikkunat ja anna huoneen tuulettua vähintään puoli tuntia.

Suuntaa pesukoneelle. Kun kaikki petivaatteet – lakanat, tyynyliinat, viltit, päiväpeitot, patjansuojukset – on poistettu sängystä, pese ne kaikki pesukoneessa. Jos sinulla on kuivain, pese ne siinä järjestyksessä, missä ne laitetaan takaisin sänkyyn, jotta voit laittaa ne takaisin suoraan kuivaimesta. Jos vaihdat peitot keveämpiin, pese talvipeitot ennen kuin säilöt ne pois, sillä hyönteiset ja muut eliöt pitävät peitoissa olevasta liasta.

Pese verhot.

Pese peilit ja ikkunoiden sisäpuolet.

Lähde: Oprah.com

Kuva: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT