KotiUutisetAsiantuntija kertoo, kuinka paljon lasten ja nuorten vaateostoksiin satsataan koulujen alkaessa

Asiantuntija kertoo, kuinka paljon lasten ja nuorten vaateostoksiin satsataan koulujen alkaessa

Kesäloman jälkeen koittava paluu arkeen luo vipinää perheisiin, joissa ajankohtaista on päivittää vaatekaappi lasten ja nuorten koulutielle. Koulunaloitussesongin kysyntä näkyy myös markettien hyllyillä, joista tänä syksynä etsitään mukavaa ja käytännöllistä päällepantavaa. Prisman asiantuntijoiden mukaan kuluttajien valinnoissa painavat nyt kaksi asiaa – lasten ja nuorten yhä vahvistuva merkkitietoisuus sekä ostopäätöksestä vastaavien vanhempien hintatietoisuus.

Koulunaloitus on Prismassa vuoden suurimpia sesonkeja lasten ja nuorten pukeutumisessa, kun perheissä hankitaan ajankohtaisia tyylejä ja uusia vaatteita pieneksi jääneiden tai kuluneiden tilalle. Mukavuus ja käytännöllisyys ovat vahvasti läsnä sesongin vaatevalinnoissa. 

Ulkopukeutumisessa kuorivaatteet, joissa on käyttömukavuuden lisäksi hyvä hankaus- ja säänkestävyys nousevat syksyllä kysyttyjen tuotteiden joukkoon. Prisman myyntidata paljastaa, että sisäpukeutumisessa pehmeät ja joustavat vaatteet ovat juuri nyt halutuimpien tuotteiden joukossa. 

“Lastenvaatteet altistuvat rasitukselle leikeissä ja aktiviteeteissa, joten kulutuskestävyys on perinteisesti ulkovaatteissa tärkeää. Käytännöllisyyden rinnalla mukavuus on kestotrendi, mikä näkyy lasten verryttelyasujen ja collegetuotteiden kysynnässä. Tänä keväänä lasten verkkariasujen myynti kasvoi noin 80 % ja collegetuotteiden myynti noin 70 % edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, ja ennustamme kysynnän vahvistuvan edelleen syksyä kohden”, kertoo Prisman pukeutumisen myyntipäällikkö Jonna Halme-Räsänen. 

Hinta-laatu ratkaisee syksyn vaateostoksilla 

Vallitsevan elinkustannusten nousun johdosta lasten ja nuorten pukeutumiseen etsitään nyt edullisia vaihtoehtoja kuitenkaan laadusta tinkimättä. Prisman asiantuntijan mukaan pihistä ja panosta -ajattelu näkyy perheiden ostoskoreissa – vaatteiden määrästä voidaan karsia ja satsata enemmän muutamaan tuotteeseen, jotka ovat käyttäjälle mielekkäitä ja kestävät käytössä pidempään.  

“Tavanomaisesti panostetaan laadukkaaseen monivuotiseen reppuun ja pihistetään nopeammin pieneksi käyvistä sisävaatteista. Laajasta valikoimasta priorisointia on helpompi tehdä, ja siksi olemme suosittujen lisenssituotteiden lisäksi panostaneet Prismassa omien merkkien tarjontaan, josta löytyy eri tyylisiä ja hintaisia vaihtoehtoja perheiden tarpeisiin”, kertoo Halme-Räsänen. 

“Tyypilliseen koulunaloitussettiin sisältyy asukokonaisuus, jalkineet ja reppu, joihin käytetään tänä syksynä rahaa keskimäärin 130–370 euroa. Käytettävä rahamäärä vaihtelee hieman riippuen siitä, hankitaanko vaatetusta perheen leikki-ikäiselle vai koululaiselle”, arvioi Halme-Räsänen. 

Lähde: SOK – Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT