KotiIdeat / vinkkejäHelpota arkeasi – poimi nämä hyödylliset niksit talteen

Helpota arkeasi – poimi nämä hyödylliset niksit talteen

Pieniä, arkea helpottavia asioita kaipaavat kaikki. Tässä muutama oivallinen vinkki omaan kotiin.

Kätevä kenkäpidike

Omistatko vanhoja korkokenkiä, joita et enää käytä? Laita esimerkiksi kylpyhuoneen seinään pari ruuvia kiinni tai liimaa koukku seinään, joka on riittävän kaukana esimerkiksi suihkun roiskeilta. Koukkuun on helppo ripustaa vanha korkokenkä, joka toimii vaikkapa hiusharjan säilytyskotelona tai shampoopullon pidikkeenä. Kenkä on myös tukevampi kuin vaikkapa suihkun yhteydessä oleva kiikkerä teline.

Mainokset hyötykäyttöön

Kokkailetko paljon kotona tai arvostatko huoletonta ruoanlaittoa, jossa sotkuilla ei ole niin väliä? Keitettäessä ja paistaessa rasva roiskuu aina ja höyry tahrii pinnat. Turhana lojuvia mainoslehtiä voi kiinnittää teipillä eniten roiskeita saaville pinnoille, josta ne on helppo irrottaa ruoanlaiton jälkeen. Varo kuitenkin joidenkin lehtien painomustetta, sillä se tahrii helposti pinnat kastuessaan.

Ostosreissu helpommaksi

Käytkö usein autolla ruokakaupassa? Tästä oiva vinkki, jolla kaupassa asiointi on taatusti helpompaa. Auton takakonttiin mahtuva kahvallinen ja riittävän tukeva pahvilaatikko on oiva apu kauppareissuilla. Se pitää ostoskassit pystyssä, suojaa niitä kuljetuksen aikana ja toimii perille päästessä myös kantotelineenä. Muista kuitenkin viedä laatikko takaisin autoon tämän jälkeen.

Vaatekaapissa ahdasta?

Kukapa ei olisi joskus järjestellyt vaatekaappinsa uudestaan, kun uusia tulee tilalle tai esimerkiksi kesä- ja talvivaatteet vaihtavat paikkoja vuodenaikojen tahdissa. Tässä oiva vinkki tilan säästämiseksi, etenkin villavaatteiden osalta. Rypistymättömät vaatteet, kuten villapaidat ja neuleet vievät paljon vähemmän tilaa kaapissa, kun säilytät niitä rullalla.

Kuvituskuva: Pixabay

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT