Näin olohuoneesi saa uuden ilmeen edullisesti ja pienellä vaivalla

Suunnitteletko päivitystä olohuoneen sisustukseen pienellä budjetilla? Tässä kymmenen vinkkiä nopeaan ja näyttävään muutokseen:

1. Järjestele kalusteet uudelleen

Ennen kuin lähdet huonekaluostoksille, järjestele uudelleen jo olemassa olevat kalusteesi. Sen sijaan että pidät huonekalut perinteisessä järjestyksessä – sohvapöytä keskellä, sohvat seinien vieressä, televisio toisessa päässä huonetta – mitä jos kokeilisit mielenkiintoisempaa järjestystä. Siirrä sohvat pois seinien vierestä, ja käytä television sijaan taidetta huomion keskipisteenä. Vai onko olohuoneesi liian täysi? Harkitse joistakin huonekaluista luopumista luodaksesi huoneeseen enemmän tilan tuntua.

2. Tarkasta muiden huoneiden tarjonta

Olohuone on nyt järjestelty uudella tavalla, mutta jotain puuttuu. Ennen ostoksille lähtöä voit vielä kiertää kotisi ja tarkastaa, voisitko lainata mitään jostain toisesta huoneesta. Ehkä löydät pienen sivupöydän tai hyllykön, joka kävisi paremmin olohuoneeseen. Kurkista myös varastoon tai autotalliin, ehkä siellä on joku hylätty huonekalu, joka voisi päästä taas käyttöön?

Jos löydät kivannäköisen huonekalun, joka ei kuitenkaan sovi olohuoneen värimaailmaan, harkitse sen maalaamista.

Joskus voit löytää huonekaluja tai sisustusesineitä jopa täysin ilmaiseksi.

3. Kierrä kirpputorit ja tutki roskalavat

Kun kodin entiset huonekalut eivät täytä sisustamisen tarpeita, kannattaa tarkistaa kierrätyskeskusten ja kirpputorien valikoima. Seuraa myös paikkakuntasi roskalavaryhmää Facebookissa ja katso Torin ilmoitukset. Voi olla, että löydät olohuoneesi katseenvangitsijan edullisesti käytettynä. Yhdistämällä sisustukseesi vanhoja huonekaluja, voit luoda olohuoneeseen ainutlaatuisen tunnelman.

4. Vaihda sohvatyynyt

Joskus uudistuneeseen ilmeeseen tarvitaan vain pieni muutos. Sohvatyynyillä luot helposti ja edullisesti uudenlaisen tunnelman. Sisustustyynyjä on saatavilla monessa eri koossa, muodossa, värissä ja tekstuurissa. Voit vaihdella tyynyjä vuodenajan mukaan.

Makrameet ovat olleet pinnalla jo jonkin aikaa.

5. Päivitä seinät tekstiileillä

Haluatko vaihtoehdon seinillä roikkuville valokuville? Seinävaate on helppo ja nopea keino saada mielenkiintoa ja lämpöä seinille. Voi olla, että et joudu edes ostoksille, jos sinulla sattuu olemaan kaunis päiväpeitto tai muu tekstiili omasta takaa.

Jos haaveilet boheemista tunnelmasta, ripusta seinälle trendikäs makramee. Jos sinulla on aikaa, voit tehdä makrameen itsekin: internet on pullollaan ohjeita niin aloitteleville kuin edistyneemmille käsitöiden harrastajille.

6. Uudista valaistus

Päivittämällä valaistuksen voit luoda olohuoneeseesi huomattavan erilaisen ilmeen nopeasti, ilman mittavia kustannuksia. Luo kodikasta tunnelmaa lisäämällä valoja eri kerroksiin lattia- ja pöytälampuilla.

Tee viherkasveista pieniä ryhmiä.

7. Lisää viherkasveja

Kasvit ovat helppo keino täydentää kodin sisustusta. Ne lisäävät väriä ja elämää tilaan kuin tilaan. Isot viherkasvit voivat olla melko kalliita, mutta pieniä huonekasveja voit löytää hyvinkin edullisesti. Tarkista myös Facebookin paikallisryhmät, niistä voit hyvällä tuurilla löytää erikoistenkin viherkasvien pistokkaita tai taimia pikkurahalla.

Luo illuusio vehreästä huoneesta muodostamalla kasveista eri tasoissa olevia ryhmiä.

8. Tee tehosteseinä irrotettavalla tapetilla

Jos haluat muuttaa olohuoneen ilmettä dramaattisesti ilman suurempaa remonttia, irrotettava tapetti voi olla ratkaisusi. Siirrettäviä tapetteja saa nykyisin lukemattomissa upeissa kuoseissa. Nämä tapetit voit ottaa vaikka mukaasi jos joskus muutat, eivätkä ne jätä jälkiä seiniin. Löydät irrotettavia tapetteja esimerkiksi Etsystä.

Jos kokonaisen seinän peittäminen tapetilla on liikaa, harkitse pienempää, yksittäistä seinätarraa.

Pienikin seinän värimuutos tekee huoneesta mielenkiintoisemman.

9. Lisää väriä seinille

Seinien maalaaminen on yksi helpoimmista ja edullisimmista keinoista saada aikaan näkyvä muutos olohuoneessa. Jos budjettisi on erityisen pieni, voit maalata vaikka vain yhden seinän. Valitse hillitty ja neutraali sävy, jos epäröit kuinka uusi seinä sopii muuhun sisustukseen. Pienikin värimuutos tuo uudenlaisen tunnelman huoneeseen.

10. Maalaa lattia

Lattian maalaaminen on tämän listan isoin projekti, mutta silti hyvin kukkaroystävällinen idea raikkaamman ja täysin uudistuneen ilmeen aikaansaamiseksi. Voit maalata lankku-, betoni- tai parkettilattian. Varaa urakkaan muutama päivä.

Kuvat: Pexels, Unsplash, Pixabay

Facebook kommentointi

Katso myös nämä

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje