KotiIdeat / vinkkejä8 vinkkiä vanhojen huonekalujen ostamiseen

8 vinkkiä vanhojen huonekalujen ostamiseen

Vanhoissa huonekaluissa on ehdottomasti oma viehätyksensä. Vaikka tyylisi olisi muuten moderni tai minimalistinen, yhdistämällä sisustukseen vanhoja huonekaluja, luot kotiisi persoonallista ja viihtyisää tunnelmaa. Mikä parasta, joskus vintage aarteita voi löytyä jopa ilmaiseksi.

Tässä 8 vinkkiä, jotka voivat auttaa sinua ostamaan käytettyjä huonekaluja, ja löytämään uusia käyttötarkoituksia vanhoille huonekaluillesi.

1.     Tarkasta huonekalu ennen ostoa

Ostatpa käytetyn huonekalun Torista tai kirpputorilta, testaa sitä ennen kuin raha vaihtaa omistajaa. Avaa lipaston laatikot, istu tuolissa ja varmista pöydän tukevuus.

2.     Luota aisteihisi

Vanhoissa huonekaluissa voi olla tuoksuja edellisen omistajan kodista. Ota tämä huomioon, kun mietit huonekalun ostamista. Jotkut hajut lähtevät tuulettamalla, mutta toiset – kuten lemmikkieläimen tai tupakoinnin haju – eivät välttämättä.

3.     Käytetyissä patjoissa voi olla bakteereja

Patjan hankkiminen käytettynä voi joskus olla houkuttelevaa, mutta niitä ei suositella kierrätettäväksi. Patjoissa voi olla taudinaiheuttajia, bakteereja ja eliöitä, joita ei voi nähdä paljaalla silmällä.

4.     Jalopuiset huonekalut säilyvät pitkään oikein huollettuna

Jalopuusta, kuten tammesta tai vaahterasta, tehdyt huonekalut ovat kestäviä ja vahvoja. Kun ostat käytettyjä huonekaluja, pidä mielessäsi, että pehmeästä puusta – kuten männystä – tehdyt huonekalut eivät kestä painoa ja painetta pitkällä aikavälillä, toisin kuin jalopuiset huonekalut.

5.     Etsi aarteita roskalavoilta

Kurkkaa roskalavoille ja liity paikkakuntasi roskalava -ryhmiin Facebookissa, jos haluat mahdollisuuden löytää uniikkeja yksityiskohtia kotisi sisustukseen maksamatta senttiäkään. Varaudu siihen, että osa löydöistä voi vaatia hieman DIY-taitoja.

6.     Kunnosta vanha huonekalu sopivalla tavalla

Haluatko käyttää hankkimaasi vanhaa lipastoa osana kylpyhuoneen sisustusta? Varmista että päällystät puun vettä kestävällä aineella. Uuden käyttötarkoituksen keksiminen vanhalle huonekalulle on hyvä idea, kunhan huolehdit, että et pilaa uutta löytöäsi.

7.     Selvitä mitat

Kun olet ostamassa käytettyjä huonekaluja, sinulla tulee olla käsitys sen tilan koosta, johon aiot huonekalun mahduttaa. Pidä mukana myös omaa mittanauhaa, sillä tarkkoja mittoja huonekalun koosta ei välttämättä ole saatavilla, etkä todennäköisesti voi palauttaa huonekalua, jos se ei sovikaan sille tarkoitettuun paikkaan.

8.     Tee löytöjä internetin välityksellä

Kirpputorien, antiikkiliikkeiden ja vanhantavaran kauppojen lisäksi vanhoja huonekaluja kannattaa etsiskellä Tori.fi -sivustolta, erilaisista Facebook -myyntiryhmistä sekä huutokauppasivustoilta. Etenkin design -huonekalujen hankkimiseen huutokaupat ovat usein järkevä valinta.

Kuva: Unsplash

 

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje